Welkom op onze website voor Duitse Herder liefhebbers.

Mijn naam is Jan Minnema, samen met mijn grote steun, Trijn en onze toeverlaatjes, Kim en Ilona, runnen wij de kennel “von Bisschofsheim” met veel enthousiasme en plezier.

Mijn kennelnaam is afgeleid van de straat waaraan ik woonde -op het water- aan het Bisschopsrak te Leeuwarden.
Al zolang ik me kan herinneren ben ik verliefd op het ras, de Duitse Herder, m.n. de eerlijkheid, het sterke karakter en de schoonheid van de herder in het bijzonder.

De eerste Clubmatch die ik bijwoonde was in 1983 te Utrecht.
In 1985 sloot ik mij aan als lid bij de V.D.H. en de S.V.

Je kunt rustig stellen dat het een uit de hand gelopen hobby werd toen ik begon met “Granny von Altkircherwald” en “Laika van Nieuwlandshof” als dè stammoeders van mijn kennel. Velen passeerden de revue.

Nog steeds zie ik het als een grote uitdaging om uit Keurfok (rasverbetering) een pracht van een dier te fokken, wat in karakter, kracht en schoonheid uitblinkt.

Mede dankzij vele vrienden in de sport, c.q. mede-eigenaren kan ik deze liefhebberij in stand houden en beoefenen wij de kynologie wekelijks op onze kringgroep, “de Wâlden” te Bergum, in ons mooie Friesland waar ik al vele jaren met plezier de ringtrainingen geef en sinds 2013 ook commissaris kynolgie ben.

In het bijzonder wil ik onze webmaster, Jantina Kooistra alias Kojan, bedanken voor het mogelijk maken van onze mooie site!

Ik nodig u uit voor een rondleiding op de site en wens u veel kijk & lees plezier toe!